Äntligen är det lördag!

Ja idag är det lördag, äntligen som jag har längtat. Jag har gått hela veckan och bara "Kan det inte bli lördag snart!". Och nu är det lördag. 
Idag kommer en speciell gäst hem till oss, jo våran kusin Emil. Han ska nämligen sova hos oss inatt, för första gången. Så det kommer bli riktigt spännande och kul. Mest av allt längtar jag tills jag kan gå ut på promenad med Emil i vagnen, hoppas bara vädret är bra.
 
Det har varit riktigt konstigt väder denna veckan, på morgonen har det varit så kallt att man vill använda vinterjacka, men på dagen vill man knappt ha något på sig haha. Men det är fortfarande kallt i vinden på dagen. Så det är svårt att klä sig efter väder eftersom man inte vet hur varmt det kommer vara senare på dagen, och man kan ju inte ta med sig 2 jackor eller kan man?

Kladdkakemuffins

Här kommer ett recept. Jag har bakat dessa muffinsen många gånger och de blir alltid lika goda! 
Så jag tycker att ni också ska testa att baka de.
Länk: http://www.recepten.se/recept/kladdmuffins.html
 
Ingredienserna du behöver:
- 100 g Smör
- 2 st Ägg
- 2,5 dl Strösocker
- 2 tsk Vaniljsocker
- 1 krm Salt
- 4 msk Kakao
- 0,5 tsk Bakpulver
- 2 dl Vetemjöl
 
 
Utrustning du behöver:
- 16 bakformar
- Elvisp
 
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
 
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.Tänk på att du bara behöver värma på så länge att hälften av smöret smält. Därefter smälter resten av smöret av den befintliga värmen och smöret slipper bli onödigt varmt.
 
2. Placera ut bakformar i papper på en plåt (16 st för en sats kladdkakesmet).
 
3. Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa (gärna med elvisp) till en fluffig smet.
 
4. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)
 
5. Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. (Med elvisp ca 10-20 sekunder på lägsta effekt.)
 
6. Fördela smeten i bakformarna.
 
7. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter. (Under tiden de gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem.)
 
8. Låt dem svalna under en handduk så blir inte kladdkakemuffinsarna hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till lite sega, kladdiga och goda choklad-kladdmuffins.
 
Servera eller förpacka i plastpåsar. Går bra att frysa.
Servera gärna med något gott till! 
På bilden under har jag 1 muffin, jordgubbar med socker och grädde, det blev en dröm att äta.
Foto: Olivia Nilsson (jag)

Är riktigt stolt!

Idag på idrotten hade vi konditionsträning alltså vi skulle springa slingan i skogen. Vi sprang en bit sen fick jag världens håll, jag skojar inte det gjorde till och med ont när jag gick.
Men vi sprang så mycket vi kunde ändå. När jag kom hem så tänkte jag att jag måste verkligen få bättre kondition, då vi ska springa 1 mil om cirka 2 veckor!!! Så jag måste ut och springa en runda varje dag i 2 veckor. Jag har hittat ett bra program där det står hur man ska lära sig att springa 1 mil, fast dock är det på 10 veckor, och jag har ju bara 2? Men på det programmet står det även att man ska ha ha vilodagar, men jag ska springa varje dag bara för att orka springa 1 mil. Jag kommer ju absolut gå mycket på den milen, men jag vill springa så mycket som möjligt och så snabbt jag kan bara för då blir jag stolt över mig själv och mina föräldrar blir också stolta!
Men iallafall är jag stolt över mig själv att jag tog initiativet att gå ut och springa hemma! 
Jag ska försöka iallafall att springa en stund varje dag, idag var jag ungefär ute en halvtimma men jag gick mycket på den rundan eftersom hållen tog över...